Nieuws.jpg

Speerpunt Economie en Logistiek

20 september 2022
pexels-craig-adderley-2449454.jpg

Onze partner Logistics Valley zet Logistiek stevig op de kaart in oktober. 'Logistiek & Politiek' is het thema van het Logistiek Café op woensdag 12 oktober. De Logistieke Roadshow 2022 begint op 3 oktober. Honderden scholieren in onze regio maken dan kennis met werken in de logistieke sector. 

Logistiek Café - 12 oktober, 16.00 uur, Huis van de Logistiek (Medel)
Logistics Valley Rivierenland organiseert twee tot drie keer per jaar een logistiek café in het Huis van de Logistiek in Tiel (route) waarbij we een thema centraal zetten voor onze ruim 60 partners in Rivierenland: logistiek ondernemers, overheden en andere stakeholders.

'Logistiek & Politiek' is het thema van het Logistiek Café op woensdag 12 oktober. De bijeenkomst begint om 16.00 uur. Als gesprekpartners zijn uitgenodigd: gedeputeerde van Gelderland Helga Witjes, Statenlid Mark Smits, burgemeester Henny van Kooten (voorzitter speerpunt logistiek van Regio Rivierenland) en Remco Dijkstra, oud-Kamerlid en wethouder van Tiel. De gemeenteraadsverkiezingen hebben op diverse plekken nieuwe wethouders economie (en logistiek) gebracht en we maken ons op voor de Provinciale verkiezingen in 2023. Wat is de politieke agenda en hoe staat logistiek daarop? In Rivierenland maar ook in Gelderland? Daarover gaat het gesprek die middag.

Logistieke Roadshow
Via een Logistieke Roadshow maken honderden scholieren kennis met werken in de logistieke sector. De Logistieke Roadshow 2022 begint op 3 oktober bij het Cambium College in Zaltbommel. Het Lingecollege Tiel, KWC Culemborg, Pax Christi Druten, Lingeborgh Geldermalsen en hebben zich ook gemeld als stopplaats voor de Roadshow.

Een of twee weken voordat de roadshow van start gaat, worden de scholieren uitgenodigd voor een inspirerende masterclass op hun school. Deze masterclass zorgt voor ‘opwarming’ van de scholieren voor de Logistieke Roadshow. Na de Roadshow zijn bedrijfsbezoeken mogelijk. Ondernemers kunnen zich daarvoor aanmelden bij nikkivanderburgt@rocrivor.nl of op 06-41233928.

 

Meer nieuws in Speerpunt Economie en Logistiek

Nieuwsarchief