Nieuws.jpg

Speerpunt Economie en Logistiek

21 oktober 2021

Logistieke Roadshow 2021 in Rivierenland

Logistieke Roadshow2.jpg

Sinds 27 september reist de Logistieke Roadshow door de regio’s Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek-Liemers om leerlingen van middelbare scholen te enthousiasmeren voor de logistieke sector. De Logistieke Roadshow bezoekt drie weken achtereenvolgend 32 scholen. Op 4 oktober deed de Logistieke Roadshow Rivierenland aan.

Challenges
Met scholengemeenschap KWC in Culemborg als eerste stop is een week lang gewerkt op scholen in Culemborg, Geldermalsen en Tiel. Het programma bij KWC was live te volgen via YouTube. De roadshow bestaat uit vier challenges rondom het thema ‘faciliteer een festival’. Zo proberen leerlingen de sleutel van het festivalterrein te vinden in een pop-up escaperoom, worden zij uitgedaagd om een optimale artiestenplanning te maken, gaan ze aan de slag met een rijplatenpuzzel en krijgen ze de taak om een bar op de juiste manier te bevoorraden. De deelnemers leren bij de challenges meer over de logistieke sector en strijden daarnaast in teams voor aantrekkelijke prijzen, zoals een smart watch of een speaker.

Week van de Logistiek Rivierenland
Bekijk hier een impressie van de Roadshow in Rivierenland bij scholengemeenschap KWC in Culemborg. De school was daar op 4 oktober startlocatie van de Week van de Logistiek in Rivierenland. Op de vrijdag van de Rivierenlandse Week van de Logistiek (4 t/m 8 oktober) is de ‘Logistieke Roadshow sleutel’ overgedragen aan de regio Liemers-Achterhoek.

 

Nieuwsarchief